Aktualita | TISKOVÁ ZPRÁVA - ÚČAST V BCL
TISKOVÁ ZPRÁVA - ÚČAST V BCL

Čtrnáctinásobní mistři České republiky a pravidelní účastníci evropských pohárů budou i v příštím roce bojovat ve stále prestižnější evropské soutěži Basketball Champions League.

„Pro následující sezonu jsme organizačně i po stránce finančního zajištění připraveni zúčastnit se této stále kvalitnější soutěže. Účast v Lize mistrů je obohacením a skvělou možností mezinárodní konfrontace pro náš klub. Myslím si, že i pro fanoušky basketbalu v celém Česku je to jedinečná příležitost vidět naživo kvalitní týmy z celé Evropy. Dobrá návštěvnost a vynikající atmosféra v každém zápase BCL jsou toho důkazem. I vzhledem k výborným výkonům v uplynulém ročníku soutěže je naší ambicí a zájmem klubu udržet v maximální možné míře současný tým pohromadě i pro sezonu 2018/19,“ řekl zástupce klubu Ondřej Šimeček.

Nymburk se Basketball Champions League zúčastnil v obou ročnících této nedávno vzniklé soutěže. V prvním roce skončil jediný český zástupce v základní skupině na třetím místě s deseti výhrami a čtyřmi prohrami. V osmifinále však nestačil na italské Sassari a pro více než dvacetibodové prohře na venkovní palubovce mu doma chyběl jeden jediný bod k postupu do dalších bojů.

V letošní sezoně si ČEZ Basketball Nymburk v základní skupině ještě o jedno místo polepšil a od prvního místa ho dokonce dělil jen horší poměr vzájemných zápasů s Besiktasem Istanbul. V prvním kole vyřazovacích bojů však český mistr narazil na pozdějšího vítěze celé Ligy mistrů AEK Athény. V nejvyrovnanější sérii Ligy mistrů však podlehl Řekům opět o jediný bod v součtu obou utkání, když AEK rozhodlo šťastnou trojkou několik sekund před koncem.

vloženo: 14.05.2018 12:45 / přečteno: 1388x

30.08.2018    14:00hNejbližší zápas